Zweedse woningen

Bij het zien van een Zweedse woning dwalen veel mensen met hun gedachten af naar het land zelf. De prachtige ongerepte natuur met zijn uitgestrekte bossen, talloze meren en uiteraard de karakteristieke houten woningen.

Ook u kunt een oorverdovende stilte in uw eigen woning ervaren en vanuit uw eigen luie stoel in uw gedachten afdwalen naar het mooie Zweden.

Ruik het hout en laat u inspireren !

PHOTO-2023-05-16-14-39-04 (1)

Actueel

Opbouw van een fraaie mantelzorgwoning in dezelfde stijl als de woning welke een paar jaar geleden door ons is gebouwd.
IMG-4109

Berkel en Rodenrijs

Vrijstaande woning op een deel van een voormalig kassencomplex. Deze woning is samen met de buurwoning door Zweeds Home gebouwd en is tot stand gekomen na eigen particulier initiatief van de eigenaren.
DSC_2048

Bloemendaal

Dit is een fraai voorbeeld van maatwerk. Opdrachtgever had een uniek ontwerp met niet alledaagse dakbedekking voor ogen. Zie hier het resultaat..

Overschild

Eelderwolde Fase 1

Types

Hout

De boom is het symbool voor het hout-element. De wortels zitten diep in de aarde en de takken reiken naar de hemel. Hout is stevig en krachtig en tegelijk soepel mee-verend met alle omstandigheden die er zijn. Het is geordend maar tegelijk steeds in verandering.

Wat is het geheim van de Scandinavische landen om met hout te bouwen? Uiteraard telt hier de goede isolatie. Maar ook de manier waarop de wanden gefabriceerd worden. Alle wanden worden in perfecte omstandigheden in elkaar gezet waardoor een goede kierdichting ontstaat en de isolatie perfect kan worden aangebracht.

Ook de kozijnen met triple glas worden meteen in de wanden gezet. Hierdoor ontstaat een maatvast product wat zorgt dat de bouw van het casco maar een paar dagen duurt. De woning is binnen een paar dagen wind en water dicht zodat er al heel snel met alle installaties en afbouw kan worden begonnen.

Vragen?

Heeft u vragen over:

  • het bouwproces
  • de materialen
  • de prijs van een Zweeds Home 
  • het bekijken van één van onze modelwoningen

Blijf op de hoogte!
Schrijf in op onze nieuwsbrief.