Damp open bouwen

Bij Zweedshome zweren we bij de kwaliteit en duurzaamheid van Zweeds hout. Maar waar komt dit natuurlijke bouwmateriaal dat zo kenmerkend is voor onze Scandinavische woningen eigenlijk vandaan? We nemen je graag mee op een reis door de uitgestrekte, groene bossen van Zweden.

Duurzaam Bosbeheer Zweden is voor een groot deel bedekt met uitgestrekte naaldbossen. Hier groeien vooral dennen- en sparrensoorten op de arme, zanderige bodems. Niet voor niets vormt de houtsector al eeuwenlang een belangrijke economische pijler voor het land.

De Zweedse bosbouwindustrie werkt echter volgens strenge richtlijnen voor duurzaam bosbeheer. Slechts een klein deel van de complete houtvoorraad wordt jaarlijks gekapt. Daarbij wordt ervoor gezorgd dat er voldoende nieuwe aanplant en spontane opslag blijft voor de regeneratie van de bossen.

Van Boshut naar Zagerij Het hout dat Zweedshome gebruikt, wordt geteeld en gekapt in deze duurzaam beheerde bossen van Midden- en Noord-Zweden. Daarna brengen vrachtwagens de gevelde stammen naar de houtopslagplaatsen en houtzagerijen in de regio.

In deze ultra-moderne industriële complexen wordt het hout volgens de strengste kwaliteitsnormen verwerkt tot bouwhout en interieurelementen. De aanhoudende kringloop van duurzame aanplant en zorgvuldige verwerking garandeert dat Zweden kan blijven voorzien in de enorme vraag naar kwalitatief hout.

Topkwaliteit in Huis Bij aankomst in de voorraadloods van Zweedshome, toont ons bouwhout zich dan in al zijn glorie. In de karakteristieke lichte tinten en zijdezachte nervaturen zien we al de geborgenheid en warmte van een echt Scandinavisch interieur.

Vanaf hier wordt elk Element met zorg verwerkt in het ontwerp van jouw specifieke woning. Zo brengen we de pure schoonheid en duurzame kwaliteit van het Zweedse hout van de bossen naar jouw nieuwe droomhuis!

Vragen?

Blijf op de hoogte!
Schrijf in op onze nieuwsbrief.