Het bouwproces in hoofdlijnen

U heeft uw droomhuis ongetwijfeld in hoofdlijnen al voor ogen.

Of de woning ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden is afhankelijk van een aantal factoren.

Eén daarvan is de grootte en de ligging van het perceel. Het perceel is grotendeels bepalend voor de mogelijkheden van de woning en het type huis dat u kunt kiezen.

Om die reden is het belangrijk om vooraf samen met Zweeds Home zorgvuldig te kijken naar de geldende bouwvoorschriften en de eisen van welstand.

Het ontwerp

Bij een eerste kennismaking bij u thuis of in onze showroom in Akkrum worden uw wensen besproken.

Aan de hand van de grootte van een mogelijk aanwezige bouwkavel en met behulp van ontwerpen van gerealiseerde woningen kan een richtprijs worden genoemd en een eerste ontwerp worden gemaakt.

Doorgaans wordt hierbij ook gebruik gemaakt van een door u samengesteld moodboard.

Op basis van uw voorkeuren maakt één van onze vaste architecten van Zweeds Home een passend schetsontwerp. Heeft u een eigen architect ? Ook dat is geen enkel probleem.

Houtskeletbouw

We maken gebruik van FSC en PEFC gecertificeerd hout. 

                                               

FSC® (Forest Stewardship Council®) en PEFC zijn organisaties die zich wereldwijd inzetten voor het stimuleren van duurzaam en verantwoord bosbeheer. Daarnaast wordt er rekening gehouden met sociale en economische rechten van de lokale bevolking en arbeiders.

PEFC- en FSC-gecertificeerde producten voldoen aan het duurzaam inkoopbeleid van de Europese Unie en van de Nederlandse overheid voor houtproducten als constructiehout, meubels en papier.

Fabricage

De fabricage van de woningen vindt plaats in de provincie Småland, in één van de eigen fabrieken van onze producent, op zo’n 350 kilometer van Malmö. 

Hier worden op basis van uw individuele wensen de verschillende wanden geprefabriceerd. 

De wanden worden vervolgens in speciaal samengestelde pakketten verpakt. 

Transport

Na een zorgvuldige controle van deze speciaal samengestelde pakketten worden deze met de uiterste zorg per vrachtwagen naar Nederland getransporteerd.

De opbouw

Na aankomst van het ´bouwpakket´ in Nederland begint een waar bouwspektakel. Met in de hoofdrol een ervaren Zweedse bouwploeg. In korte tijd wordt de woning op uw perceel gebouwd. Wij besteden daarbij veel zorg en aandacht aan de afwerking. 

Vervolgens starten onze vaste onderaannemers hun werkzaamheden. Van een totaalinstallateur tot een schildersbedrijf en van een aftimmerbedrijf tot een tuinarchitect. Alle bouwactiviteiten vinden vanzelfsprekend plaats onder constante begeleiding van de projectleider van Zweeds Home.

Het Casco staat binnen 2 dagen overeind en de woning is wind en waterdicht binnen een paar dagen.

 

Uw woonervaring kan beginnen!

Wanneer de bouw is voltooid en aan onze hoge kwaliteitseisen voldoet , volgt een zorgvuldige oplevering. 

Hierbij kunt zich laten begeleiden door bij voorbeeld een bouwkundig oplever expert van de Vereniging Eigen Huis. 

Wanneer onverhoeds nog een aantal kleine puntjes aan het licht komen zullen deze door ons vakkundig worden hersteld en kan uw woongenot beginnen!

Blijf op de hoogte!
Schrijf in op onze nieuwsbrief.