28 mrt 2013

Update: Oudega

Aktueel <

Fundering Oudega
Het is koud, berekoud. Ondanks de snijdende wind uit het Oosten heeft onze onderaannemer Knol Akkrum de fundering voor de woning in Oudega gereed. De aankomende weken zal hier een mooie ZweedsHome-woning worden opgetrokken. De nieuwe bewoners zullen er straks warmpjes bij zitten want ook deze woning zal weer een enorm goede Rc-waarde hebben (een norm voor isolatie-waarde, hoe hoger hoe beter) in vergelijking met een traditionele Nederlandse woning. Zo zullen de buitenwanden én het hellende dak een Rc-waarde van wel 6.5 hebben. Waarbij in Nederland vaak nog zo wordt gebouwd dat Rc-waarden net voldoen aan de door de overheid vastgestelde waarde van 2.5 is dit natuurlijk een gigantische winst.
Daarnaast zal de drielaagse beglazing flink helpen. Wat echter wel goed onthouden moet worden is: luchtdicht bouwen = goed ventileren! Dit is ook in deze ZweedsHome woning weer uitstekend geregeld.
Het huis, met een vloer-oppervlak van ongeveer 180m2 en een inhoud van ongeveer 500 m3, komt te staan op een kavel van 3500m2 en wordt in april opgetrokken. Hopelijk werkt het weer binnenkort een beetje mee…